Gázmérgezés miatt kiürítették a miskolctapolcai barlangfürdőt

A Miskolci Barlangfürdőben a fertőtlenítő rendszer meghibásodott, ami miatt klór tartalmú gáz került a levegőbe, melynek hatására többen is rosszul lettek. A fürdő üzemeltetői értesítették a hatóságokat, így a helyszínre vonult a rendőrség, a katasztrófavédelem a mobillaborjával, és a mentők is.

A megyei rendőr-főkapitányság képviselői a boon.hu helyi portálnak elmondták, nagyjából 130 vendéget tereltek ki a fürdőből. Hét embert láttak el, akik rosszul lettek, egyikük állapota sem súlyos.

Leskó Diána, a Miskolci Mentőszolgálat sajtósa arról számolt be, hogy a belső medence tereket kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani, akik egy osztálykiránduláson részt vevő csoport tagjai. Ők érezték meg a szagot, és a velük lévő pedagógus kért segítséget. Náluk enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából a megyei kórház Gyek központjába szállították őket, ugyanis mindannyian 18 év alattiak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?