Viorica Dăncilă szeretné, ha lenne ellenjelöltje

A Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke, Viorica Dăncilă reméli, hogy többen is benyújtják jelölésüket a párt elnöki tisztségére, amelyről a hónap végén dönt a párt kongresszusa. 

„A bizalmatlansági indítványról beszéltünk ma és a kongresszusról, amit június 29-én akarunk megszervezni. Szóba került még a statútum módosítása, és létrehoztunk egy munkacsoportot a párt politikai programjának az újragondolására (...) Nem esett szó a jelölésekről a párt elnöki tisztségére, de én remélem, hogy több jelöltünk lesz, mert véleményem szerint nem jó, ha csak egy jelölt van” – fejtette ki Dăncilă a PSD Országos Állandó Tanácsának ülését követően. 

Úgy véli, a PSD jövendőbeli elnökének kiegyensúlyozott, Európa-párti személynek kell lennie, aki „türelemmel meghallgat minden kollégát”, és tanácskozik velük, mert minden vélemény fontos. „Nem az elnöknek kell meghoznia a döntéseket, hanem a vezető testületekben kell azokat közösen meghozni, hogy mindenki örülhessen a jó döntés eredményeinek, vagy vállalja a felelősséget a rossz döntésért. Kollektív vezetésre van szükségünk” - fűzte hozzá Dăncilă. 

Kapcsolódók

Kimaradt?