Újabb viharriadókra figyelmeztetnek a meteorológusok

Másodfokú (narancssárga jelzésű), nagy mennyiségű csapadékra és légköri instabilitásra vonatkozó riasztás van érvényben kedd déltől este 9 óráig az ország 11 megyéjében – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM)

Az ANM szerint a következő megyék érintettek: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bákó, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău és Brăila Ezeken a területeken gyakori villámlások által kísért felhőszakadásokra, viharos szélre és jégesőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40-50 litert négyzetméterenként, de elszigetelten akár a 60-80 litert is.

A meteorológusok ugyanakkor egy elsőfokú (sárga jelzésű) esőriasztást is kiadtak, amely szerda hajnali 3 óráig érvényes a déli és délkeleti országrészben. Záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadásokra kell számítani, a csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 30-50 litert négyzetméterenként. A szél viharossá válik, és jégeső is kialakulhat.

Másrészt egy szélsőséges időjárásra vonatkozó, az egész országot érintő általános figyelmeztetés is érvényben van kedd 10 órától csütörtök este 11 óráig. Ez idő alatt bármikor előfordulhatnak a már említett jelenségek szerte az országban, mutatnak rá a meteorológusok. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?