Míg a pápa Csíksomlyóra, Károly herceg a Maros megyei Százkézdre látogatott

Károly walesi herceg vasárnap meglepetésszerűen a Maros megyei Százkézdre látogatott. A brit királyi trónörökös felbukkanása meglepte a település lakóit. A herceg egy „forgó napos” fakanállal tért vissza Angliába.

A brit trónörökös az ADEPT Transilvania Alapítvány munkatársaival tárgyalt Szászkézden. A találkozó fő témája Erdély természeti sokszínűségének fenntarthatósága volt. Konklúzióként egy, már jól ismert válasz fogalmazódott meg: a leghatékonyabb módszer a helyi közösségekkel összedolgozni, és együtt kiépíteni a fenntartható vidékfejlesztést.

Az alapítvány munkatársai a Monitorul de Cluj-nak elmondták, hisznek a természet biológiai sokféleségének megőrzésében, a helyi közösségek és gazdák bevonásával, elősegítve a kistérségek gazdasági fejlődését. A herceg látogatásáról az alapítvány Facebook-oldalán is beszámoltak.

 
A nagy-britanniai trónörökös közel két évtizede, egy látogatása során szerette meg a természeti kincsekkel bőven megáldott Erdélyt, és azóta visszalátogat, amikor csak teheti. Az évek során több birtokot is megvásárolt Erdélyben. Leghíresebb mindközül a Brassó környéki telke, amellyel Európa-szerte híressé tette a régiót.

Kapcsolódók

Kimaradt?