Jobbkormányos autó okozott szörnyű balesetet

Rendkívül súlyos közlekedési baleset történt hétfőn reggel 8 óra körül — nem az első és sajnos valószínűleg messze nem az utolsó, amelyet jobbkormányos autó és a „fordított" vezetés okozott — a Szatmár megyei Ugocsakomlós település határában.

A 109-es jelzésű megyei úton hétfőn reggel egy szatmári rendszámú Volkswagen és egy külföldi rendszámú Audi akkora intenzitással ütközött, hogy a Volkswagen egy kerítésnek csapódott, az Audi pedig „fejre állt” az úttesten.

A két autóban összesen négy  férfi utazott, közülük hárman ki tudtak mászni az összetört járművekből, Volkswagen 49 éves sofőrje azonban a roncsok között rekedt. Őt a katasztrófavédelmisek feszítővágok segítségével szabadították ki, a a rohammentősök pedig azonnal megkezdték az öntudatlan állapotban lévő férfi újraélesztését, ám sajnos hiába küzdöttek majd’ egy órán keresztül, az életét már nem sikerült megmenteni.

Az Audiban utazók közül egy 46 éves férfinak roncsolódott - amputálódott a karja, őt a baleset helyszínéről előbb Nagybányára, majd onnan SMURD-helikopterrel Marosvásárhelyre szállították.

A rendőrség megállapítása szerint a balesetet a jobbkormányos Audi 28 éves sofőrje okozta, aki a szembe sávban vezetett, egy enyhébb kanyart vágva le (bár a szemtanúk azt állítják, hosszabb távon haladt „fordítottan") és így ütközött a saját sávjában szabályosan közlekedő Volkswagennel.
 

Kapcsolódók

Kimaradt?