A vízzel harcoltak a bihari tűzoltók (GALÉRIA)

Bihar megye több településén is a vízzel harcoltak csütörtök délutántól kezdve a Körösvidéki Készenléti Felügyelőség munkatársai, szivattyúztak, embereket, állatokat is mentettek.

Másodfokú árvízvédelmi és elsőfokú időjárási riasztás volt érvényben péntek reggel hétig Bihar megyében, több településen is gondokat okozott a víz. Elsőként az élesdi tűzoltóknak kellett közbelépniük az áradás miatt Örvéndnél, Vércsorognál és Határnál. Vércsorgnál az utat is megrongálta a víz, a tűzoltóknak egy nőt és egy gyermeket kellett kimenteniük, előbbit az utcán sodorta el a víz, utóbbit egy autóból kellett kiszabadítani.

Míg az élesdi tűzoltók a falvak segédkeztek az árkok, lefolyók, vízelvezetők tisztán tartásában, hogy minél gyorsabban lefolyjon a víz a házaktól, a váradiak Fugyivásárhelyen és Alkéren dolgoztak szivattyúkkal az elöntött házaknál. A szalárdi tűzoltókat Sitervölgybe riasztották, ahol 23 óra körül mintegy 130 kecske és juh kimenekítésében segítettek, az állatok istállóját mintegy 80 centiméter magasan öntötte el a víz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?