Gyakorlati tudnivalók: felkészült a zarándokok érkezésére a csíkszeredai kórház

Különböző intézkedésekkel készül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház annak érdekében, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesíthesse a Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatására és az egy héttel későbbi pünkösdi búcsúra érkező zarándokokat. Változik a betegellátás menete és a kórházi látogatást is szabályozzák.

Az előkészületek hónapjai alatt a kórház kiegészítette a gyógyszerkészletét és fogyóanyag-készletét,kellő tartalékot halmozott fel ezekből. Az érintett időszakban a kórház egyes osztályain bővítik az egy váltásban dolgozó alkalmazottak számát és készenlétben fog állni még egy műszak létszámát kitevő orvos, egészségügyi asszisztens és kisegítő személyzet.

Május 27-e és június 9-e között a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban korlátozzák a krónikus betegek beutalását, az erre az időszakra előjegyzett pácienseket későbbi időpontra hívják vissza, amennyiben egészségi állapotuk ezt lehetővé teszi. Az akkut eseteket továbbra is ellátják, az orvosi és sebészeti sürgősséget jelentő esetek vizsgálata és beutalása a megszokott kritériumok szerint zajlik. 

Május 28-a és június 9-e között korlátozva lesz a kórház főépületében működő járóbetegrendelők tevékenysége is. Az ide előjegyzett pácienseket új időpontra hívják vissza. Azon betegek esetében, akiknél ez nem lehetséges, továbbá különleges esetekben és csak az említett időszakban, a vizsgálat az egyes osztályokon is megtörténhet. 

Június 1-én a pápalátogatás eseményének végéig a kórházban nem fogadják a sürgős eseteket a többi megyebeli kórházból, hanem más megyei kórházakhoz irányítják át ezeket. Június elsején ideiglenesen áthelyezik a Sürgősségi Betegellátó Egység bejáratát, ebben az időszakban a betegek a kórház főbejáratán át közelíthetik meg a sürgősségi osztályt.   

A különleges helyzet szükségessé teszi a beteglátogatási idő korlátozását is: június 1-én a kórházban szünetel a beteglátogatás. 

„Remélem, hogy a zarándokok közül nem szorulnak majd sokan orvosi ellátásra, de szeretném leszögezni, hogy a kórház készen áll a szükséges segítségnyújtásra” – nyilatkozta Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?