Elsüllyesztett a román parti őrség egy török orvhalászhajót

A Fekete-tengeri parti őrség elsüllyesztett egy illetéktelen török halászhajót, nyolcfős legénységét pedig elfogta és átadta a konstancai ügyészségnek.

A román határrendészet honlapján kedden közzétett tájékoztatás szerint a filmbe illő akció még hétfőn reggel hét óra előtt történt. A határrendészek megfigyelői egy halászhajót vettek észre Costinești partjaitól 52 tengeri mérföldre keletre, a román kereskedelmi területnek számító vizeken.

Utóbb kiderült, hogy egy török felségjelű hajóról van szó, amelynek legénysége illegális halászatot folytatott. A határrendészet kiküldött hajójának a felszólítására, hogy adják meg magukat, az orvhalászok menekülésre fogták a dolgot. A román parti őrség egyik hajója és egy vadászrepülőgép is a határrendészek segítségére sietett.

Az illetéktelen behatolók a figyelmeztető lövések ellenére sem álltak meg, így a fegyveres erők kénytelen voltak a hajóra célozni, amit végül is elsüllyesztettek. A nyolcfős legénységet elfogták, és határsértés, illetve orvhalászat vádjával átadták őket a konstancai ügyészségnek, hogy indítsa meg az eljárást ellenük.

Három orvhalász könnyebben megsérült a hajótesten megpattanó golyóktól.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?