Hegedüs Csilla: gyerekeink, kultúránk, örökségünk jövőjéről döntünk május 26-án

Az Európai Parlamenti választáson meg kell mutatnunk közösségünk erejét, össze kell fogjunk hiszen gyerekeink, kultúránk, örökségünk, Európa és Erdély jövőjéről döntünk! Szavaznunk kell az RMDSZ-re, hogy létrejöjjön az erős Kárpát-medencei magyar összefogás, amely érdekeinket és értékeinket képviseli az EU-ban! Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla szombaton Gyergyószentmiklóson, ahol Barti Tihamérral, az RMDSZ Gyergyó Területi elnökével, illetve Portik Edittel, a területi Nőszervezet elnökével és Len Emil alpolgármesterrel, a helyiekkel találkoztak, a Domokos Pál Péter Gyermekkórús találkozón, illetve a Feltöltő Keresztény Zenefesztiválon vettek részt.

„A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeinket és érdekeinket, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap meg kell mutatnunk, hogy közösségünk erős és egységes. A rossz választási eredmény közösségünket gyengíti, további támadásoknak teszi ki azt. Nem leszünk befolyásoló tényezők, nem tudunk beleszólni sorsunkba. Veszélybe kerülhet kultúránk, örökségünk, de ugyanúgy veszélyeztetve lesznek a támogatások, kisebbségi jogaink. Erős magyar képviselettel azonban ki tudjuk harcolni közösségünk érdekeit, hogy biztonságban élhessünk itthon, szülőföldünkön” – mondta el az EP-képviselőjelölt, majd arra buzdított mindenkit, hogy vasárnap menjenek el szavazni, hiszen az eddigi legfontosabb Európai Parlamenti választások elébe nézünk, Európa és Erdély jövője függ ettől.

Hegedüs Csilla Kis Portik Irén néprajzkutatóval is találkozott, aki az Úrihimzés kiállítást mutatta meg a politikusnak. Többek között arról egyeztettek, hogy mennyire fontos lenne erdélyi kultúránk támogatása, védelme. „A támogatások növelése mellett ezért kell kiharcolnunk az őshonos kisebbségeket védő törvényt, hiszen ezáltal nemzeti értékeink fokozott védelmet élveznek, senki sem támadhat rájuk kénye-kedve szerint. Ez rendkívül fontos lenne, ezért dolgoznunk kell, ezért el kell mennünk szavazni az RMDSZ-re május 26-án” – hangsúlyozta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?