Rareş Bogdan (PNL): A PSD egy szót sem szól az úzvölgyi katonai temetőben történtekről

Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) európai parlamenti képviselőjelöltje úgy nyilatkozott szombaton, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) „egy szót sem szól” az úzvölgyi katonai temetőben megjelent műanyag zsákok kapcsán, amelyekkel a román katonák emlékének állított kereszteket borították be ismeretlen tettesek.

„Azt akarjuk, hogy megfizessenek azok, akik 48 órája egyetlen szót sem szólnak, ugyanis szövetségben állnak azokkal, akik ezt a súlyos ügyet – a hősök temetőjében levő román katonák keresztjeinek letakarását – gerjesztették. A PSD egyetlen szót sem szól erről” – mondta Rareş Bogdan a PNL szombati, bukaresti kampánygyűlésén.

A Bákó megyei rendőr-főkapitányság pénteken hivatalból kivizsgálásba kezdett, miután az úzvölgyi katonai temetőben a román katonák emlékére nemrégiben felállított kereszteken műanyag zsákok jelentek meg. Cătălina Creţu, a Bacău megyei rendőrség szóvivője közölte: az ügyben nem érkezett feljelentés, hivatalból kezdtek kivizsgálásba, a nyilvánosságra hozott fotók alapján.

Az úzvölgyi temetőben a tervek szerint pénteken avatták volna fel a román katonák emlékhelyét, de a dormánfalvi helyi hatóságok egy későbbi időpontra halasztották az avatóünnepséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?