Megbízott főügyész: bármikor előfordulhat a tavaly augusztus 10-ihez hasonló incidens

Az idei és a jövő év is választási esztendő Romániában, ezért a politikai viták elmérgesedésére, a társadalmi feszültségek szítására számít Bogdan Licu megbízott legfőbb ügyész, aki szerint „bármikor előfordulhat, ami augusztus 10-én történt”.

A sajtó képviselői az erőszakba torkollt augusztus tavaly 10-i bukaresti, az úgynevezett diaszpóra-tüntetés ügyében zajló nyomozás állásáról faggatták Bogdan Licut csütörtökön, a legfőbb ügyészség székhelyén.

„Több ízben találkoztam a katonai ügyészekkel. Mindannyian tudjuk, hogy a választási időszak nem fog lezárulni most, az európai parlamenti választásokkal. Romániában gyakorlatilag még másfél évig, azaz jövő év végéig kampány lesz. Emiatt bármikor előfordulhat még egy augusztus 10-e” – válaszolta Licu.

A legfőbb ügyészi tisztséget május 2-tól ideiglenes jelleggel ellátó Bogdan Licu akkor azt mondta, felvilágosítást fog kérni a katonai ügyészségtől az erőszakba torkollt demonstráció ügyében zajló nyomozás állásáról.

Az ügyészség május 3-án jelentette be, hogy kiterjesztette a nyomozást: hivatali visszaélésben való bűnrészesség, valamint visszaélésszerű magatartásban való bűnrészesség gyanújával is in rem vizsgálat folyik az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?