banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

FRISSÍTVE - Bevonja a MÁV a Kolozsvárt Avram Iancuval népszerűsítő szórólapját

Valaki a napokban kiszúrta, azóta szélsebesen terjed Facebookon a MÁV-START romániai járatait népszerűsítő kiadvány, amelynek címoldalát a kolozsvári Avram Iancu-szobor illusztrálja. FRISSÍTÉS: A MÁV a Maszolt arról tájékoztatta, hogy bevonják a szórólapot.

Igaz, hogy a kiadvánnyal a Magyar Államvasutak nem Erdélybe, hanem Romániába csábít utazásra, de elsősorban a tágabb értelemben vett erdélyi célpontokat hirdet: Arad, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyszeben, Brassó, Segesvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy.

„Ez még viccnek is rossz” – olvasható a kiposztolt szórólaphoz érkező kommentek között. Legtöbben azt kifogásolják: hogyan kerülhet egy állami tulajdonban lévő magyar vállalat kiadványának címoldalára egy olyan történelmi személyiség, „akinek móc szabadcsapatai ezrével gyilkolták le az Erdélyi-érchegység elszórt magyar falvainak polgári lakosságát”.

FRISSÍTÉS: A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a Maszollal közölte: bevonják a szórólapot. "A MÁV-START azonnal gondoskodik erdélyi járatait népszerűsítő, februári kiadványa visszavonásáról és begyűjtéséről a pénztárakból. A honlapjára pedig új nyitóképpel helyezi ki a kiadványai közé. Elnézést kérünk mindazoktól, akiket érzelmeikben sértett a szórólap borítóján látható fotó" – közölte a Magyar Államvasutak. 

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?