Tragédia Szatmárnémetiben: egy kamaszlányt gázolt halálra a vonat

Halálra gázolt hétfőn reggel a síneken egy 17 éves lányt egy vonat Szatmárnémetiben. A tragédia a Szamoson átvezető vasúti híd közelében történt.

A helyszínre kiérkezett mentőorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, az áldozat életét vesztette a sérülések miatt. Az ügyben a vasúti rendőrség nyomozást indított, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. A nyomozást vezető ügyész kizárta az öngyilkosságot, úgy véli, tragikus kimenetelű baleset történt.

Nem tudni még, hogy az áldozat megcsúszott, megbotlott a sínek menti zúzottkőborításon, netán megszédült, vagy a sínpár egyik oldaláról akart a másikra átugrani. Az esetleges idegenkezűséget, az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat állapítja majd meg.

Nem ez az első tragédia, amely ezen a sínszakaszon történik. A vasútvonal egykor a város szélén húzódott, azóta viszont lakónegyed épültek a közelében, és a sínek mellett, valamint a helyiek által csak vashídként emlegetett vasúti hídon a reggeli és délutáni csúcsidőben olyan gyalogos és kerékpáros forgalom zajlik, mint egy forgalmasabb főúton, ugyanis a környéken lakók számára több kilométernyi rövidítést jelent itt közlekedni, mintsem a Decebal-hídon.

Kapcsolódók

Kimaradt?