Nagyobbacska földrengés volt Szilágy megyében

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengést mértek szerdán 9 órakor Szilágy megyében – tájékoztatott az Agerpres az országos földfizikai intézet (INCDFP) által közzétett jelentésről.  

A földrengés két kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Zilah (4 km), Szilágysomlyó (27 km), Zsibó (27 km) és Szilágycseh (31 km).

Egy Zilahtól 15 kilométerre lakó olvasónk szerint érezhető volt a földmozgás. Szerkesztőségünknek azt írta: „olyan hangja volt, mintha egy csomó repülőgép repült volna el a ház felett”. 

Beszámolója szerint pár másodpercig érződött, hogy kisebb tárgyak mozognak a házba. „Többen is kint voltak az utcán, hirtelen nem tudta senki, mi történt” – közölte olvasónk. 

A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint eddig nem érkezett bejelentés sem áldozatokról, sem anyagi károkról. 

Az idei év eddigi legerősebb földrengése január 9-én következett be Buzău megyében, és a Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű volt. Az elmúlt esztendő legerősebb földrengését október 28-án mérték Buzău megyében, ez 5,8-as erősségű volt, és Székelyföldön is érezni lehetett. 2017-ben egy, egy évvel korábban pedig két alkalommal volt 5-ös vagy annál erősebb földrengés Romániában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?