Totálkáros kisbusszal hajtott át fél Magyarországon egy román sofőr

Totálkáros kisbusszal hajtott át fél Magyarországon egy román sofőr, miután súlyos balesetet szenvedett Székesfehérvár közelében, az M7-es autópályán.

Utánfutót vontató, Buzău megyei rendszámú kisbusz borult oldalára hétfőn reggel a magyar M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. A Siófok felől Székesfehérvár felé haladó jármű a szabadbattyáni lehajtó után a külső szalagkorlátnak ütközött, az utánfutója leszakadt és a sztráda melletti bokros, fás területre csapódott. A kisbusz az oldalára borult.

A sofőr és utasai ki tudtak szállni a járműből. A megrongálódott szalagkorlát teljesen elzárta a sztráda főváros felé vezető oldalát, ezért a székesfehérvári hivatásos tűzoltók roncsvágóval elvágták és leemelték a burkolatról a félig leszakadt korlátot. A műszaki mentés során a járművet áramtalanították, majd daru csörlőjével kerekeire állították és félrevontatták a kisbuszt –  olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sok képpel illusztrált hírében. 

Ezek után azt gondolná az ember, hogy a totálkáros kisbusz jó időre, ha nem végleg lekerül az utakról. Ám a román sofőr fejébe vette, hogy mindenképpen saját járművén kocsikázik haza, ezért a megsérült járművet az M7-es autópálya mellett található pihenőben kartonpapírral és ragasztószalaggal „meggyógyította” a furgonon esett sebeket, és ismét felhajtott a pályára.

Az M7-esről az M0-ás érintésével az M5-ös autópályán kocsikázott több mint 260 kilométert magyarországi sztrádákon, mielőtt Nagylaknál átlépte a magyar-román határt. Hogy ezek után sem volt elég a kalandból a sofőrnek, az bizonyítja, hogy az Arad-Temesvár autópályán is lencsevégre kapták a totálkáros kisbuszt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?