FRISSÍTVE - Négyre nőtt a Buzău megyei baleset halálos áldozatainak száma

Legalább három halálos áldozata van annak a horrorbalesetnek, amely a Buzău megyei Bâlhacu település közelében történt hétfő este: egy 14 személyt szállító kisbusz egyelőre tisztázatlan körülmények között a Bukarest-Galac gyorsvonat elé került. FRISSÍTÉS: Négyre nőtt a halálos áldozatok száma.

A Buzău megyei hatóságok vörös jelzésű riasztást adtak ki, 7 mentőkocsival és több SMURD rohammentő osztaggal szálltak ki a baleset helyszínére.

Az első információk szerint a kisbusz Németországból szállított haza egy csoport vendégmunkást. A helyi sajtó úgy tudja, hogy a vonat 300-400 méteren keresztül tolta maga előtt az összezúzódott járművet, mielőtt megállt volna. Emiatt 8 utas a járműben rekedt. A tűzoltók több órás munka után is csak négy utast tudtak kiemelni.

FRISSÍTÉS: Négy halálos áldozata van már a hétfő este a Buzău megyei Bîlhacu településen történt súlyos balesetnek, amelyben egy személyeket szállító kisbusz összeütközött a vonattal a vasúti átjárón. 

Három személy, két férfi és egy nő a helyszínen meghalt, holttestüket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a kisbusz roncsai közül. A negyedik személy, egy 24 éves nő kedd reggel halt meg a Buzău Megyei Kórház intenzív osztályán, nyilatkozta Adrian Zoican, a kórház sürgősségi osztályának vezetője az Agerpres hírügynökségnek. 

További két személy, egyikük a kisbusz sofőrje, kritikus állapotban van, tíz sebesült pedig túl van az életveszélyen, számolt be Zoican. Három személy könnyebb sérüléseket szenvedett. 

Adriana Bunilă, a Buzău Megyei Kórház szóvivője korábban úgy tájékoztatott, hogy 13 sérültet szállítottak a kórházba, közülök tíznek az állapotát sikerült stabilizálni, de három személy állapota, köztük a kisbusz sofőréé, kritikus; egyiküket a Ploieşti-i idegsebészetre szállították. 

Silviu Dinu, a Buzău megyei közlekedésrendészet vezetője elmondta, az első vizsgálatok szerint a 2B jelzésű országúton közlekedő kisbusz sofőrje figyelmen kívül hagyta a Bîlhacu település közelében levő vasúti átjáró leeresztett sorompóját és a fény- és hangjelzést, és összeütközött az érkező vonattal. Rendőrségi források szerint az Aradról Tulcea felé tartó menetrend szerint közlekedő kisbusz sofőrje elaludt a kormánynál és áttörte a vasúti átjáró leeresztett sorompóját. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?