Tavaszi nagytakarításra szólítja fel a lakosságot a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat emlékezteti a lakosságot, hogy a városgazdálkodásra vonatkozó helyi rendelet értelmében minden lakónak kötelessége tisztán tartani a tömbháza vagy magánháza előtt a járdát és zöldövezetet. Hozzáteszik, hogy a tavasz érkezésével a por szintje folyamatosan növekszik, ezért Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala arra szólítja fel a lakosságot, hogy kezdjék el a tavaszi nagytakarítást.

Rámutatnak, hogy nemcsak a járdarészek szorulnak rá a takarításra, hanem a tömbházak körüli zöldövezetek, a járdaszéli zöldövezetek is az estek többségében gondozatlanok és piszkosak. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat rámutat, hogy a TEGA köztisztasági vállalat a város területén lévő utak takarítása mellett a főbb járdaszakaszok, főként a városközponti részek tisztítását látja el, azonban a többi járda és zöldövezet tisztán tartása a lakástulajdonosok feladatkörébe tartozik.

 

A sepsiszentgyörgyi városháza arról tájékoztatott, hogy a helyi rendőrséget megbízták, hogy a következő időszakban ellenőrizze a városgazdálkodásra vonatkozó  szabályzat betartását. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrök első lépésben figyelmeztetik-, majd ezt követően meg is büntetik azokat, akik nem tartják be a városgazdálkodásra vonatkozó rendelkezéseket.

 

Az önkormányzat emlékeztet, hogy zajlik a lakónegyedi zöldövezetek szépítésére vonatkozó támogatási program, amelynek keretében növényeket, kerítést, padot biztosítanak 20%-os önrész ellenében a lakótársulások számára, ezzel is segítik, hogy szebb, rendezettebb legyen Sepsiszentgyörgy.

Kapcsolódók

Kimaradt?