FRISSÍTVE – Pöcegödörbe esett és meghalt egy kisgyermek Buda településen

Három és fél éves gyermek halt meg hétfőn, miután beesett a Iaşi megyei Buda település iskolája mögött lévő pöcegödörbe - közölte Diana Cimpoeşu, a Iaşi megyei rohammentő-szolgálat (SMURD) munkatársa. FRISSÍTÉS: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőjogi kivizsgálást indított a Iaşi megyei rendőr-főkapitányság a hároméves gyermek ügyében.

Az illetékes elmondta, a pöcegödörbe esett gyermek megmentésére Târgu Frumosról érkeztek mentőcsapatok a helyszínre. A gyermeket megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel, kénytelenek voltak megállapítani a halál beálltát. 

 

FRISSÍTÉS: Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőjogi kivizsgálást indított a Iaşi megyei rendőr-főkapitányság a hároméves gyermek ügyében. A megyei tanfelügyelőség ugyanakkor közölte, hogy az illető iskola igazgatónője lemond tisztségéről. 

Ioana Buştiuc rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az 112-es segélyhívó számon kérték a hatóságok segítségét, miután a kisgyermek beesett a Buda nevű falu iskolájának pöcegödrébe. Mivel a mentősök már csak a gyermek halálát tudták megállapítani, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőjogi kivizsgálás indult. 

A Iaşi megyei tanfelügyelőség szintén kivizsgálást kezdett az ügyben. Sabina Manea tanfelügyelőségi szóvivő azt mondta: az intézmény munkatársait 'sokkolta' a tragédia. A jelenlegi információk szerint a szerencsétlenül járt kisgyermek nagyobb, iskolás testvére egy faültetési tevékenységben vett részt, és 3 éves testvére utána ment az iskolaudvarra. Egy idő után eltűnt, és az igazgatónő keresni kezdte. 'Ő be fogja nyújtani a lemondását' - mondta az iskolaigazgatóról a tanfelügyelőség szóvivője. 

Kapcsolódók

Kimaradt?