Hiába rimánkodik a gyerek, durván ágyba zavarja a nevelő (VIDEÓ)

Elkeseredett sírás, rimánkodás ütötte meg egy, a gyerekéért érkező temesvári édesanya fülét a Circumvalațiunii negyedben található 25. számú napközi otthonnál.

A felháborodott szülő felvételt készített a kiszűrődő „gyermekkínzásról”, majd szembesítette a képsorokkal az épületben működő intézmények vezetőit. Akik jó balkáni szokás szerint egymásra mutogattak, ezért az édesanya a sajtó segítségét kérte. 

A felvétel a déli órákban készült, amikor ebéd után a gyerekeket lefektetik.

„Jó leszek, jó leszek, jaj, anyaaaa” – hallatszik az elkeseredett gyermek hangja, akit mérgesen és katonásan azonnal ágyba zavar egy felnőtt női hang. A megfélemlített gyermek még megpróbál egyszer kiegyezni a pedagógiai érzék totális hiányával „megáldott” nevelővel, aki ekkor már valószínűleg retorziókhoz folyamodott. „Jó lettem, ne, jó lettem, nem akarom, nem szeretném” – kérleli a felnőttet a gyerek. 

A felháborító felvétel a temesvári Circumvalațiunii negyedben egy olyan épület ablakai alatt készült, amelyben két intézmény is működik: a 25. számú napközi óvoda és az Ileana Cosânzeana bölcsőde. „Rosszul lettem attól, amit hallottam, az én gyerekem is oda jár. Végig se tudtam hallgatni. Felháborító!” – írta az Opinia Timișoarei című helyi portálnak az anyuka. 

A felvétellel szembesítették az óvoda és a bölcsőde vezetőit, akik egymásra mutogatnak. Az óvoda igazgatója szerint az eset a bölcsődében történt, mert az „Óvoda másként” héten az óvónők nem is voltak az épületben. Ezzel szemben a bölcsőde vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a óvoda ablakai vannak nyitva, onnan jönnek a hangok. Hozzátette: elküldte a felvételt a bölcsisek szüleinek és egyikük sem ismerte fel gyereke hangját. Gabriela Craciun hajlandó tűzbe tenni kezét az alkalmazottaiért, akik készek hazugságdetektoros vizsgálatnak is alávetni magukat, hogy ártatlanságukat bebizonyítsák. 

A bánsági városban óriási felháborodást kiváltó esetről beszámoló cikk alatt sok kommentelő arra hívja fel a figyelmet, hogy a rimánkodó gyerek túl helyesen beszél ahhoz, hogy bölcsis legyen, tehát valószínűleg egy óvodásnak kellett kiállnia ezt a tortúrát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?