Egyre nő a feszültség a Szociál-Liberális Szövetségben

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem ért egyet a miniszterelnök által bevezetni kívánt szolidaritási adóval – jelentette ki az Agerpres szerint Crin Antonescu pártelnök a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) kedd esti vezetőségi ülése után, melynek egyik napirendi pontja Victor Ponta elképzeléseinek megvitatása volt.

Az USL liberális társelnöke hangsúlyozta, a PNL ellenez minden adóterhet növelő intézkedést. Emlékeztetett arra, hogy a választási kampányban a pártszövetség az adók csökkentését, nem a növelését ígérte. Azt mondta: szerinte a költségvetési bevételeket inkább munkahelyteremtéssel kellene növelni.crinponta

Az USL szociáldemokrata társelnöke, Victor Ponta tudomásul vette a PNL álláspontját. „Közöltem a liberálisokkal: ha nem akarják a szolidaritási adót, ne kérjenek tőlem pénzt költségvetés-kiigazításkor. Még gondolkozunk ezen” – mondta a kormányfő.

Az utóbbi napokban egyre nyilvánvalóbakká váltak az USL-t feszítő ellentétek. Legutóbb a főügyészek kinevezése kapcsán bírálták egymást nyilvánosan a liberális és a szociáldemokrata politikusok. Crin Antonescu és Victor Ponta egy-egy hírtelevízió stúdiójából tesznek egymásra esténként rendszeresen epés megjegyzéseket.

Kimaradt?