Eredményesen razziáztak a rendőrök: több száz sofőr maradt jogosítvány nélkül

A szerdán lezajlott Speed Marathon elnevezésű európai szintű ellenőrző akció nyomán 481 romániai sofőr maradt gépkocsivezetői jogosítvány nélkül – tájékoztatott csütörtökön az országos rendőr-főkapitányság (IGPR). 

A TISPOL- (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) ellenőrzések keretében zajló akcióban országszerte több mint 1 500 közlekedési rendőr vett részt, 737 helyen mérték az utakon a sebességet. Több mint 13 ezer gépkocsi sebességét mérték le, közel 8 190 pénzbírságot róttak ki és 481 sofőr jogosítványát függesztették fel. 

A rendőrség beszámolt a rendhagyóbb esetekről is: a Dâmboviţa megyei Dragodana településen, a 7-es jelzésű országúton például lefüleltek egy 28 éves férfit, aki ittasan, 106 km/órás sebességgel hajtott. Esetében a kilélegzett levegőben 0,76 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek, bűnvádi eljárást indítottak ellene. 

Buzău megyében, Racoviţeni település közelében, a 2-es országúton egy 24 éves nő óránkénti 190 kilométeres sebességgel vezette autóját. Bukarestben pedig 139 kilométeres sebességgel hajtott egy férfi egy olyan szakaszon, ahol a megengedett sebesség 50 km/óra volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?