Dragnea: majdnem elkészült a Johannis ellen benyújtandó büntetőjogi feljelentés

„Majdnem elkészült” a büntetőjogi feljelentés, amelyet Klaus Iohannis államfő ellen tervez tenni a Szociáldemokrata Párt (PSD) hazaárulás miatt - nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Liviu Dragnea. 

„Majdnem elkészült. (...) Mit gondolnak, egyik napról a másikra elő lehet készíteni egy ilyen értékes ember elleni feljelentést?” – fogalmazott Dragnea. Megkérdezték tőle, előfordulhat-e, hogy az európai parlamenti választások előtt fogják beterjeszteni a dokumentumot. „Semmi sem lehetetlen” – válaszolt a PSD-elnök, aki ugyanakkor cáfolta, hogy Johannis tisztségből való felfüggesztésének kezdeményezésére készülnének. „Szó sem lehet róla. Hogyan is lennénk mi meg Johannis elnök nélkül?” – tette hozzá ironikusan Dragnea. 

A szociáldemokrata pártelnök tavaly decemberben kérte párttársaitól, hogy tegyenek büntetőjogi feljelentést Klaus Johannis ellen hazaárulás miatt. Egy korábbi sajtóértekezletén Dragnea árulóknak nevezte azokat az európai parlamenti képviselőket, akik a nagy egyesülés centenáriumának környékén „az ország ellen szavaztak”, torz képet festettek az országban történtekről, és kitartóan dolgoznak azon, hogy Románia ne haladjon, hogy ne szűnjön meg az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV), hogy ne vegyék fel az országot a schengeni övezetbe. „Mindezen emberek fölött ott áll Klaus Johannis, aki az ország érdekeit elárulva régóta azt hangoztatja, hogy Románia és a kormány nincs felkészülve az Európai Unió Tanácsa soros elnökségének átvételére” – fogalmazott Dragnea. 

Kapcsolódók

Kimaradt?