Villanypásztort szereltek a csíkszeredai kórház köré

Elektromos kerítéssel előznék meg, hogy a jövőben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház területére medvék tévedjenek, a villanypásztort szerdán szerelték fel a kórház köré.

A kórház területére az elmúlt években több alkalommal, időnként rendszeresen medvék hatoltak be. A kórház közleménye szerint a villanypásztor az ilyen esetek megelőzése érdekében – az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa javaslatára – került fel a kórház kerítésére.

A kerítésen végigfutó huzalokra román nyelvű figyelmeztető táblákat is kifüggesztettek, a kórház közlése szerint a napokban a magyar nyelvű figyelmeztető táblák is elkészülnek. A villanypásztor huzaljában kicsi az áramerősség, így sem az emberek, sem pedig az állatok részére nem jelent életveszélyt és nem okoz sérülést.

Sándor Előd, a villanypásztort felszerelő cég vezetője közölte, tapasztalataik szerint ez a berendezés távol tartja a medvét, az állat megijed a kapott áramütéstől és nem próbálkozik többé azon a helyen a behatolással.  

A villanypásztor 600 méter hosszan húzódik a kórház körül és mintegy 2 600 lejbe került. Bár eddig medvetámadás nem történt a kórház területén, de a betegek és az itt dolgozók védelme érdekében szükség volt erre az óvintézkedésre – mutatott rá dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A kórház vezetősége közleményében felkéri a betegeket, hozzátartozóikat és az alkalmazottakat, hogy legyenek elővigyázatosak a kerítés közelében.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?