Dorin Florea polgármester: Péter Ferenc megyei tanácselnök nem jó partner

Nyílt levélben reagált Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere Péter Ferencnek, a Maros megyei tanács elnökének közleményére, amelyben manipulációval vádolja a városvezetőt. 

Az ügyet a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal által kihelyezett plakátok robbantották ki, amelyben a városvezetés különböző politikusokat, helyi tanácsosokat, „kötekedőket” tesz felelőssé a 2000 óta meghiúsuló projektekért, egyúttal arra bátorítva a marosvásárhelyieket, hogy aláírással támogassák és védjék meg a várost. 

Péter Ferenc közleményében úgy fogalmazott: „Dorin Florea polgármester még mindig az áldozat szerepében tünteti fel magát, mindig mást okol a már két évtizede tartó eredménytelenségért, holott lassan 2 évtizede halljuk tőle, hogy az ő kezében van az írószer. 20 év alatt egyetlen nagy beruházást sem valósított meg, képtelen volt megoldást találni a közszállítás, a parkolás, a munkahelyek, illetve a zöldövezetek problémájára, és akadályozta a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezet működését.”

Válaszában Dorin Florea azt kifogásolta, hogy a Maros megyei RMDSZ elnöki tisztséget is betöltő Péter Ferenc Vass Levente marosvásárhelyi RMDSZ-elnökkel ellentétben nem jó partner, és nem támogatja a város projektjeit. Érdekesség, hogy ez egybecseng a Szabad Emberek Pártjának vádjával, szerintük Vass Levente és a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet kiszolgálja Florea érdekeit. 

Florea levelében hosszasan sorolja Péter Ferenc vélt mulasztásait, olyan projekteket is számonkér, amelyek a 2000-es években akadtak el, holott Péter Ferenc csupán 2016 óta a megyei tanács elnöke, míg ő már az ötödik mandátumát tölti. 

„Elnök úr, arra kérem, hogy tisztázza, milyen minőségében teszi ezeket a nyilatkozatokat. Ön egy politikai szervezet elnöke, és politikai alapon nevezték ki a Maros megyei tanács élére. Engem az állampolgárok választottak meg, az ő döntésük maximális tiszteletet érdemel. Önnek nagyon jól kellene ismerni a helyzetet, de valószínűleg pártérdekek vezetik önt, és azért cselekszik ön úgy, hogy végső soron blokkolja a Marosvásárhely projektjeit” – fogalmaz Dorin Florea. Emellett pedig burkoltan az egész RMDSZ-t felelőssé teszi, utalást tesz a marosvásárhelyi kötődésű volt miniszterelnök-helyettesekre, miniszterekre, államtitkárokra, akik Florea szerint nem tettek semmit a városért. 

Levele végén Florea megismétli felhívását, és a marosvásárhelyieket arra kéri, hogy egy aláírással védjék meg a városukat. Hogy ennek mi értelme, vagy jogi következményei lesznek-e, lehetnek-e (Péter Ferenc közleménye szerint semmi), arról nem ír.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?