Megválasztották az Erdélyi Magyar Néppárt új elnökét

A politikai folytonosságot képviselő Csomortányi Istvánt választotta az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökévé a párt országos küldöttgyűlése szombaton Nagyváradon. 

Csomortányi István, aki eddig a párt Bihar megyei szervezetét vezette, rendkívül szoros csatában győzte le a változásokat akaró Soós Sándort, a párt eddigi alelnökét. A leadott 170 szavazatból Csomortányi 84, Soós 83 szavazatot kapott, három szavazatot érvénytelennek találtak. A küldöttgyűlés nyilvános része után zárt ajtók mögött kezdődött el a tisztújítás. A párt megyei szervezetei öt politikust jelöltek a tisztségre, de végül csak Csomortányi István és Soós Sándor mérkőzött meg. 

A folytonosságot képviselő jelöltek közül Szilágyi Zsolt leköszönő elnök és Toró Tibor ügyvezető elnök Csomortányi javára, a változást akaró két politikus közül pedig Nagy Pál Hargita megyei elnök lépett vissza Soós Sándor javára. Az országos küldöttgyűlés alelnöknek választotta Kolcza Istvánt, Vinczellér Árpádot, Pálosi Csabát, Zatykó Gyulát, Toró T. Tibort és László Györgyöt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?