Több mint 300 ezer támogatói aláírás gyűlt össze az RMDSZ EP-jelöltlistájára

Eddig több mint 300 ezer támogatói aláírás gyűlt össze az RMDSZ EP-jelöltlistájára – közölte kedden az RMDSZ hírlevele. A választásokon való részvételhez 200 ezer támogató aláírás szükséges.

 „Ez az eredmény bizonyítja, hogy az erdélyi magyarok fontosnak tartják az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolását és az uniós támogatások megőrzését. Ezt nekünk egy Kárpát-medencei összefogással kell sikerre vinnünk május 26-án” – idézte az RMDSZ közleménye Kelemen Hunort.

A szövetségi elnök szerint a 2016-os parlamenti választásokon bebizonyosodott: megfordult a negatív trend, ami az RMDSZ támogatottságát illeti. A politikus szerint ezt igazolja az a több mint 300 ezer aláírás összegyűjtése is, amelyre a kétezres évek eleje óta nem volt példa.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott a magyar embereknek, mindazoknak, akik aláírtak a azövetség indulásáért, valamint a megyei szervezeteknek – az aktívának és az önkénteseknek –, akik megszervezték az aláírásgyűjtést.

Az RMDSZ a héten még folytatja az aláírások gyűjtését, ezzel egy időben összesíti azokat, majd a jövő héten leadja a központi választási irodában (BEC), Bukarestben.

Kapcsolódók

Kimaradt?