Így szabadulna meg a mosdatlan utasoktól a kolozsvári tömegszállítási vállalat

Akár 400 lejes bírságot is kockáztat a jövőben az a személy, aki piszkos ruhában vagy mosdatlanul száll fel Kolozsváron a tömegszállítási vállalat járműveire - írja elő az a tervezet, amelyet a héten bocsátott közvitára a városi tanács.

Mint írtuk, az utóbbi időben a kincses városban komoly felújításon esett át a tömegszállítási vállalat járműparkra, új dízelmotros és elektromos autóbuszokat helyeztek forgalomba. A városvezetés így szeretné elérni, hogy a lakók egyre nagyobb arányban vegyék igénybe a tömegszállítást, és ne személygépkocsikkal közlekedjenek a városban. 

A civilizált körülmények biztosítása érdekében egy új viselkedési kódexet is kidolgoztak, amely súlyos bírságokkal sújtaná azokat, akik az utazótársaik kényelmét és komfortérzetét rontanák. Így például akár 400 lejes bírságot is kockáztat az a személy, aki piszkos ruhában vagy mosdatlanul száll fel a járművekre.

Szintén nem tolerálnák a büdös élelmiszerek vagy egyéb anyagok szállítást a buszokon, de a káromkodókra és obszcén jeleket mutatókra is lecsapna a törvény. Az érvényes jegy nélkül utazók 500 lejig terjedő büntetéssel sújthatóak.  A szabályzat-tervezetet közvitára bocsátották, a kolozsvári polgármesteri hivatal internetes oldalán lehet tanulmányozni

A kincses városban naponta több mint 500 ezer egyéni utazásra (egy személy több utat is megtehet – szerk. megj.) váltanak jegyet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?