Az RMDSZ nem szavazza meg a Fidesz Európai Néppártból való kizárását

Az RMDSZ nem fog a Fidesz Európai Néppártból történő kizárására szavazni, amennyiben erre kerülne sor a párt politikai választmányának március 20-ára tervezett ülésén - közölte kedd este Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Kelemen a román közszolgálati televíziónak adott interjúban jelentette ki, hogy az általa vezetett alakulat nem fog a Fidesz kizárására szavazni - írja az Agerpres.

"Nem szavazunk a kizárásra. Az Európai Néppártnak ez egy nagy veszteség lenne. A választási kampányban sok minden elhangzik, különféle hangsúlyokkal; ez hozzátartozik a választási kampányok logikájához. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen döntés rendkívül káros lenne az Európai Néppárt számára a választások után, amikor kialakul a többség. A Fidesz mandátumai nélkül megtörténhet, hogy az EPP nem szerzi meg a többséget. Mi nem fogjuk megszavazni ezt a kezdeményezést, és remélem, hogy március 20-áig - még van 15 napunk addig - tisztázódnak a dolgok és nem kerül sor a kezdeményezésről való szavazásra" - mondta az RMDSZ elnöke.

Mint azt korábban megírtuk, az EPP-frakcióelnök háromfeltételt szabott Orbán Viktornak a maradáshoz, a hírek szerint ugyanakkor a magyar kormánypárt más európa frakcióknál is tapogatózik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?