Rátámadt a nőgyógyászra, mert nem akarta azonnal megszakítani barátnője terhességét

Közzétette Facebook-oldalán Costache Botezatu galaci orvos azt a biztonsági kamera által rögzített videófelvételt, amelyen egy magából kikelt fiatal hátulról rátámad. A 23 éves férfi dühét az váltotta ki, hogy az orvos nem akarta soron kívül megszakítani barátnője terhességét.

A lökés erejétől az orvos nekiesett a magánklinika recepcióján egy bútordarabnak, és csak segítséggel volt képes ismét talpra állni, miközben az erőszakos férfi tovább fenyegetőzött.

 

A videó alatt megoszlanak a vélemények: vannak, akik elfogadhatatlannak tartják támadó viselkedését, viszont olyanok is akadnak, akik szerint az orvosok kiskirályokként viselkednek, és rá se néznek a betegre, ha az nem „tejel”.

Egy ilyen jellegű komment után szólalt meg Cristian Botezatu, a megtámadott orvos fia, aki részletesen leírta az eseményeket. Így tudtuk meg, hogy Costache Botezatu egy galaci magánklinikán rendelt épp, amikor a fiatalember megjelent a barátnőjével és azt követelte, hogy soron kívül vizsgálja meg a nőt. Az orvos bevette fiatal nőt, aki engedélyt adott barátjának is, hogy részt vegyen a konzultáción.

A férfi itt is folyamatosan beszélt, ideges hangnemben utasítgatta az orvost, aki ekkor megkérte, hagyja el a rendelőt, hogy nyugodtan megvizsgálhassa a beteget. Mivel a fiatalember nem volt hajlandó kilépni a folyosóra, az orvos elhagyta a rendelőt, és arra kérte a recepcióst, hogy hívja a rendőrséget. Ekkor a férfi utána ment és rátámadt. 

Costache Botezatu panaszt tett a támadója ellen. Az eset még február 20-án történt, de az orvos csak most döntött a felvétel közzététele mellett, mert - mint írja - szeretné, ha a kollegái is látnák, hogy milyen veszélyeknek teszik ki magukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?