Nyolcvannégy kilogramm heroinnal kaptak el két holland állampolgárt Máramarosszigeten

Nyolcvannégy kilogramm heroinnal a személygépkocsijukban kaptak el két holland állampolgárt hétfőn a máramarosszigeti határátkelőnél, tájékoztatott a Szervezett Bűnőzés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT). 

A DIICOT ügyészei hétfőn elrendelték a két holland állampolgár 24 órás őrizetbe vételét különösen veszélyes kábítószerek országba való behozatala miatt. 

A két gyanúsított vasárnap reggel fél 10 körül jött be az országba Ukrajna felől, a máramarosszigeti határátkelőnél, egy német rendszámú személygépkocsival. A vámvizsgálat során kiderült, hogy a karosszériában, az első ülések alatt kialakítottak egy rekeszt, amelyhez a jobb oldali utas széke alól lehetett hozzáférni. Itt 167 csomagot találtak a hatóságok, melyekben összesen 84,3 kg heroin volt - mutat rá a DIICOT a kiadott közleményben. 

A Román Határrendészet szerint a gyanúsítottak egyike egy 29 éves nő, a másik pedig egy 44 éves férfi. Az ügyészek 30 napos előzetes letartóztatásukat fogják kérni kedden a Máramaros Megyei Törvényszéken. 

Az akciót a máramarosszigeti határrendőrök támogatásával hajtották végre. 

Kapcsolódók

Kimaradt?