Olasz a világ legjobb női séfje

Egy olasz konyhafőnököt nyilvánítottak idén a világ legjobb női séfjének a világ vendéglátóiparának vezető képviselői, a The World's 50 Best Restaurants „akadémia" tagjai.Nadia-Santini-Chef

A „világ ötven legjobb éttermének" idei, női séfeknek járó elismerését elnyerő Nadia Santini sohasem járt szakácsiskolába vagy bármilyen szervezett tanfolyamra, férje éttermet vezető nagyanyjától tanult meg sütni-főzni úgy, hogy három Michelin-csillaggal ismerték el tudását.

A tripla Michelint még 1996-ban kapta, elsőként az olasz szakácsnők közül. Most a Restaurant című brit magazin szervezésében jutalmazta 900 fős nemzetközi zsűri – tagjai valamennyien rangos ínyencek – a világ legjobb szakácsnője elismeréssel, az úgynevezett Világ Ötven Legjobb Étterme díjjal, amely nem túl régi, 2011-ben ítélték oda először.

Santini egy kis észak-olaszországi faluban, a lombardiai Runatéban főz hagyományos olasz ételeket, ám némileg modernizálva. Férje családja nemzedékek óta szakácscsalád. Éttermük, a Dal Pescatore 1925 óta működik.

Kimaradt?