FRISSÍTVE - megszólalt a rendőrség a kisbuszból kiesett kislány ügyében

Életét vesztette kedden egy 12 éves bádoni kislány Zilahon, amikor kizuhant egy kisbuszból, amelynek ajtaja menet közben kinyílt. FRISSÍTVE: a kislány egy összetákolt ülésen ült. 

A rendőrségi közlemény szerint a busz 57 éves vezetője nem győződött meg arról, hogy bezárultak-e rendesen a hátsó ajtók, mielőtt elindította járművet. A sofőr észre sem vette, hogy a kislány kiesett, az utasok figyelmeztették, hogy sürgősen álljon meg.

A gyermeket a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölésért indulhat eljárás. Az már kiderült, hogy nem volt alkohol befolyása alatt.

A helyi portálok szerint a mikrobusz a Gurzău Trans nevű cég Zilah-Diósad útvonalon közlekedő menetrendszerű járata volt, és abban az órában főként iskolából hazaigyekvő vidéki diákok voltak az utasai. A kormányánál éppen a vállalkozás tulajdonosa, Gheorghe Gurzău ült.

FRISSÍTÉS: a Szilágy megyei rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a kislány egy összetákolt ülésen ült. A Zilah és Diósad között közlekedő személyszállító kisbuszt egy 57 éves sofőr vezette.  A 12 éves kislány az ülések mögött utólag elhelyezett, összetákolt ülésen ült, nem bizonyosodott meg arról, hogy az ajtók bezárultak-e és kizuhant a járműből. A helyszínre kiérkezett mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül. 

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával vizsgálódik az ügyben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?