Őrült rekordra hajt „Joe, a donor”

Már több mint 100 gyereket nemzett az az amerikai férfi, aki életcéljául tűzte ki, hogy „nyugdíjba vonulásáig” 2500 csecsemő világra jöttében segédkezik.

A szokatlan rekordra hajtó, „Joe, a donor” néven bemutatkozó férfit az ausztrál news.com.au hírcsatorna 60 Minutes műsora interjúvolta meg az alkalomból, hogy átugrott a másik kontinensre egy 15 nőből álló csoport megtermékenyítése céljából.

A férfi meg van győződve arról, hogy spermája csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik és így akarja gyermekhez juttatni az arra vágyó egyedülálló nőket. Joe a természetes megtermékenyítés híve, ezt a procedúrát ingyen szolgáltatja, az eddig megszületett gyerekek fele így „jött össze”. Amennyiben a kliens „csak” a spermáját szeretné, akkor Joe megkéri az árát a szolgáltatásainak. 

Nem mindenki fogadja kitörő örömmel Joe „munkásságát”, Liz Hayes, a 60 Minutes műsorvezetője kérdőre is vonta, hogy milyen gyakran vizsgáltatja ki magát nemi úton terjedő betegségek kiszűrése érdekében. A férfi bevallotta, hogy soha.

„Veszélybe sodrod a nők életét ezzel a felelőtlen hozzáállásoddal. Senkin sem segítesz, csak te képzeled magad kétségbeesett nők megmentőjének” – korholta le a riporter Joe-t. 

Egy mesterséges megtermékenyítésre szakosodott orvos elmondta, nagyonis valós az esélye annak, hogy Joe előbb vagy utóbb elkap valamilyen szexuális úton terjedő betegséget valamelyik kliensétől, majd gyanútlan nőt tucatjait, százait fertőzi tovább. „A valós veszélyt inkább az jelenti, hogy egy nő vénlányként hal meg” – replikázott Joe. A riporter sem maradt adós, a az utolsó szó jogán eszementnek nevezte a férfit. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?