Ez az ítélet született a 10 éves aradi kisfiú megrontóinak ügyében

Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt az aradi bíróság két férfit, akik szexuálisan megrontottak egy 10 éves kiskorút, ugyanakkor szabadságvesztésre ítélte a gyermek anyját is, aki a vád szerint anyagi juttatás ellenében hozzájárult a bűncselekmény sorozatos elkövetéséhez. Az áldozatnak 150 000 euró erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság. 

Az aradi bíróság hétfőn közzétett elsőfokú döntése szerint az egyik, 44 éves agresszor 11, a másik, 22 éves elkövető 9 és fél év börtönbüntetést kapott. A két tettest egy évvel ezelőtt vették őrizetbe, miután Zádorlak több lakója arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy az áldozat 50 éves anyja pénz ellenében hozzájárult, hogy a két férfi ismételten szexuális kapcsolatot létesítsen 10 éves gyermekével. Az anyának az elsőfokú bírói ítélet értelmében 8 és fél évet kell börtönben letöltenie. 

Az igazságszolgáltató testület 150 000 eurós erkölcsi kártérítést is megítélt az áldozat javára, ezt a három elítéltnek kell kifizetnie. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető. 

A nyomozó hatóságok egy évvel ezelőtt, a tettesek őrizetbe vételekor azt nyilatkozták, hogy a jelek szerint a gyermeket két éven át kényszerítették nemi közösülésre, és a tettesek közül az egyik zádorlaki, a másik fönlaki. 

A jelenleg 12 éves áldozatnak azóta az aradi gyermekvédelmi igazgatóság nyújt védelmet és pszichológiai terápiát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?