Álfogorvosnál tartanak házkutatást a rendőrök

Házkutatást tartanak szombaton a rendőrök egy Ilfov megyei álfogorvos lakásán. A rendőrség közleménye szerint az 50 éves férfinek nincs fogorvosi végzettsége, jogtalanul és törvénytelenül gyakorolta a mesterséget, ezért eljárás indult ellene. 

Az esetről a média számolt be, ezt követően rendelték el a házkutatást. Sajtóbeszámolók szerint Costel Sandu - aki korábban kőművesként dolgozott - Gruia településen levő lakásán rendezett be magának egy rendelőt, de nem szerepel a fogorvosi kollégium nyilvántartásában. Állítólag fogorvos nejétől tanulta el a mesterséget, és falubelijei elégedettek az általa nyújtott szolgáltatásokkal, írja az Agerpres.

Mint ismert, korábban szintén a sajtó tárta fel, hogy tucatnyi műtétet végzett tavaly több bukaresti magánklinikán egy nyolc osztályos végzettségű olasz férfi. Leleplezése után a 38 éves Matteo Politi menekülni próbált az országból, ám elfogták és letartóztatták. Utóbb az is kiderült, hogy egy álügyvéd segített neki a közegészségügyi igazgatóság engedélyének beszerzésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?