Kolozsvár: szerdától online is lehet parkolóbérletet váltani a belvárosban

Február 6-tól új online fizetési lehetőséget kínál a város lakosai számára Kolozsvár önkormányzata: a belváros körüli 2-es övezetben érvényes bérletek kiváltásáért már nem kell hosszú sorokat kiállniuk az igénylőknek, ezeket a parkolóbérleteket online is megvásárolhatják.

Az online fizetési lehetőség ezen a linken érhető el. Az online formanyomtatvány kitöltését követően a kérelmező online utalással fizethet. A fizetés után a kérelmező e-mailen kapja meg a számlát és a bérletet.

A 2-es övezetben egy parkolóhely havonta 100 lejbe kerül, a jogi személyeknek – amennyiben a kocsi cégtulajdonban van – havonta 140 lejt kell kifizetniük. A bérlet leghamarabb a fizetés napját követő napon lép érvénybe. Amennyiben igényt tart rá, a bérlet lejárta előtt emlékeztető e-mailt kaphat a kérelmező, így elegendő ideje lesz azt felújítani.

 

A helyi rendőrség munkájának megkönnyítése érdekében egy QR-kódot is kapnak a bérletet kiváltók, amit látható helyre tehetnek ki a szélvédőre. A helyi rendőrség rendszám alapján is ellenőrizheti, hogy létezik-e érvényes bérlet az adott kocsi esetében. Januárban, a 2-es övezetben mintegy 2 300 bérletet kötöttek a kolozsvári lakosok.

A parkolás online történő fizetésével együtt jelenleg Kolozsvár Polgármesteri Hivatala 73 applikációval és online procedúrával áll a lakosok rendelkezésére, emellett Antónia, a virtuális köztisztviselő további 90 kérésfélét képes feldolgozni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?