Elfogták a cserbenhagyó arad-hegyaljai gázolót

Krassó-Szörény megyében ittas vezetésen érték tetten.

Az Arad-Hegyalján vasárnap éjfél előtt történt cserbenhagyásos gázolás elkövetőjét a resicabányai rendőrök fogták el a Krassó-Szörény megyei Szócsán község területén, a megyeszékhelytől északkeletre.

Mint megírtuk, Aradköviben egy 22 és egy 19 éves, a sötétben az úttesten gyalogló fiatalembert sodort el egy autó, amelynek a vezetője segítségnyújtás nélkül tovább hajtott; az idősebbik áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök nagy erőkkel keresték a tettest, de hétfőn még csak a gépkocsit tudták azonosítani: egy szürke (sötétszürke) Renaul Scenic modellt és annak sofőrjét keresték. Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délutáni közleménye szerint a resicabányai rendőrök héfőn hajnali kettőkör állítottak meg Szócsánban egy autót, amelynek a jobb első sárhányója és a szélvédője is sérült volt.

Utóbbi kiderült, a sofőr ittas is volt, legalábbis 0,47 ezrelék milligram alkoholt mutatott ki a szonda az ellenőrzés során. A Németországban forgalomba helyezett autót lefoglalták, a 48 éves Arad megyei, Kovászi illetőségű sofőrt pedig előállították. Utólag derült ki, hogy a balesetet okozó kocsit és vezetőjét állították meg.

Feltehetően gondatlanságből elkövetett emberölés és testi sértés, ittas vezetés és segítségnyújtás elmulasztása lesz ellene a vád.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?