Eltűnt a La Manche-csatorna fölött a klubrekorder csatárt szállító repülő

A La Manche-csatorna felett hétfőn este eltűnt a radarképekről egy kisrepülőgép, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával.

A brit partiőrség mentőhajókkal és helikopterekkel kedden egész nap kereste a gép esetleges roncsait a tengerben, de egyelőre nem találtak semmilyen jelet. A 28 éves argentin csatárt a múlt héten igazolta le 17 millió euróért a walesi csapat, az FC Nantes-tól. Sala hétfőn este az első meccsére indult Nantes-ból Cardiff-ba a repülővel.

Salát is szállító, Nantes-ból 19.15-kor induló gépnek helyi idő szerint este kilenc óra előtt kellett volna leszállnia Walesben, ám nyolc óra körül a repülő váratlanul eltűnt a radarról valahol a La Manche csatorna felett, nem messze Guernsey-től.

Az AFP kedden nem sokkal 21 óra előtt kiadott közleményében azt írta: Sala vélhetően már nincs életben, erre utalnak a mentőakciót vezető John Fitzgerald szavai is: „Sajnos a legrosszabbtól tartunk... A víz hőmérséklete rendkívül alacsony. Ha vitorlázórepüléssel a vízen landoltak, akkor sincs túl nagy esély a túlélésre, mert a testhőmérséklet nagyon gyorsan csökken.”

Sala így futballozott az Orléans-ban, a Niort-ban, az élvonalban alapcsapatában, a Bordeaux-ban, a Caenben, majd 2015-ben az FC Nantes szerződtette. A Kanáriknál három és fél idény alatt 116 élvonalbeli meccsen 42 gólt szerzett. A mostani szezonban szenzációs formában játszott, 15 bajnokin 12 gólig jutott, a Ligue 1 „a PSG-n kívüli világában” csupán egyetlen futballista, a lille-i Nicolas Pépé szerzett nála több gólt. Sala sztár lett, ezért is figyelt fel rá a Premier League-ben szereplő több klub, köztük a Cardiff City.

Kapcsolódók

Kimaradt?