Félt a szülők büntetésétől: kiugrott az iskolaablakon egy lány

Osztálytársai szeme láttára kiugrott a Brassó megyei Botfalu iskolájának első emeleti ablakán egy 13 éves lány. A szülőktől kapott büntetésektől félt.

Az Antena1 híradójának beszámolója szerint az eset hétfőn történt, az osztályfőnöki óra elején. A hetedikes lány az utolsó padban ült. Diáktársai elképedve nézték, amint a padhoz közeli ablakhoz rohan, kinyitja és kiugrik rajta.

A lány négy métert zuhant, és hóra esett, néhány centiméterre az iskolaépületet övező betonsávtól. A koponyája és a gerince sérült meg, de nem súlyosan. Jelenleg a Brassói Gyermekkórházban ápolják.

Lázár Attila osztályfőnök a televíziónak elmondta, a lány éppen akkor ugrott ki, amikor ő belépett az osztályba. „Épp letettem a katalógust a katedrára, amikor a padtársnője felkiáltott: kiugrott!” – számolt be a pedagógus.

Az osztályfőnök elsők között rohant a hóban fekvő lányhoz. A diák magánál volt. Megkérdezte tőle, hogy miért ugrott ki az ablakon. „Azért, mert a tanár úr beszámolt a szüleimnek az iskolában elkövetett csínyeimről, és ezek miatt megbüntettek” – idézte a lány szavait a pedagógus, hozzátéve, hogy tudomása szerint a diák által emlegetett büntetések nem voltak súlyosak, a szülők legtöbbször elvették tőle a telefonját.

Az iskolából származó források szerint a lány labilis lelkiállapotú, korábban pszichológushoz is járt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?