27 megyére terjesztették ki a hóviharok miatt kiadott sárga figyelmeztetést

Az előzőleg megszabott 12-ről 27 megyére terjesztette ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a hóviharok miatt kiadott sárga riasztást, a havas esőre és szélre vonatkozó figyelmeztetést pedig meghosszabbította szerda este 10 óráig.

Az előrejelzések szerint az ország hegyvidéki térségeiben hétfő délutántól szerda estig megélénkül a szél, 65–80 kilométeres óránkénti sebességű széllökések várhatók és időnként havazni fog. Erősebb havazásra a keddről szerdára virradó éjszaka kell számítani, főleg a Nyugati-Kárpátokban, a Déli-Kárpátok nyugati részén és a Keleti-Kárpátok északi részén, ahol a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 10-15 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Botoşani, Suceava, Neamţ, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Bákó, Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Szeben, Vâlcea, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Gorj és Mehedinţi megyét érinti. 

Szerda este 8 óráig ugyanakkor rossz időre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az egész országban. Szinte mindenütt megélénkül a szél, 45–55 km/órás széllökésekre kell számítani. A szerdai nap folyamán az északi, a nyugati és a központi országrészben gyenge havazás várható, nyugaton és északnyugaton jégképződésre is számítani lehet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?