Mutatjuk: így változott meg a román útlevél

Többek között a Duna-deltáról, a Gyilkos-tóról, a Szfinxről, a bukaresti diadalívről, a szucsávai várról és a barcánfalvi kolostorról készült illusztrációk is díszítik az új román útlevelet. 

Mint arról beszámoltunk, az okmány módosítását a belügyminisztérium javasolta adatvédelmi megfontolásokból. Az új egyszerű elektronikus útlevél mérete azonos a jelenlegivel, de borítójának a színe meggypirosról sötétpirosra változik. A borítóra Románia új címere kerül, metszetmély nyomtatással, valamint az útlevélbe új rubrikák is kerülnek.

A belügyminisztérium Facebookon közzétett bejegyzésében mutatta meg az új okmány belső lapjainak egyikét. Azt írták, a 2019-es útlevél új dizájnnal érkezik, biztonságosabb, és történelmi és földrajzi ihletésű illusztrációkat tartalmaz. A lapokon viszontlátjuk például a Duna-deltát, a Gyilkos-tót, a Szfinxet, a bukaresti diadalívet, a szucsávai várat és a barcánfalvi kolostort.

 

A szaktárca egyebek mellett figyelmeztetett, hogy a román állampolgárok akkor kapják meg az új típusú útlevelet, ha a jelenlegi okmányuk lejár, és ugyanazért az összegért, mint eddig. Mint ismert, a romániai útlevelek érvényességi idejét tavaly hosszabbították meg a korábbi öt évről tíz évre

A bejegyzésben egyéb tudnivalókat is ismertetnek az egyszerű elektronikus útlevél és az ideiglenes útlevél igényléséről és kiállításáról.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?