Igazgatót keres a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium

Versenyvizsgát hirdet a Maros Megyei Tanfelügyelőség a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatói tisztségére. Az állást a jelenlegi, megbízott igazgató is megpályázza – számolt be az Erdély TV.

A marosvásárhelyi római katolikus gimnázium igazgatói állására január 14-én hirdeti meg a versenyvizsgát a megyei tanfelügyelőség. Illés Ildikó Maros megye főtanfelügyelő-helyettes elmondta, a tanintézmény vezetőjét a minisztérium nevezte ki hat hónapra. Tamási Zsoltnak februárban jár le a kinevezése, és szükség van egy új versenyvizsgára azért, hogy legyen egy versenyvizsgázott igazgató.

A katolikus iskola egyébként már 2014-ben a jelenlegi igazgatóval indult. Két évvel később a korrupcióellenes ügyészség felfüggesztette Tamási Zsoltot a tisztségéből, és eljárást indított ellene, valamint az akkori főtanfelügyelő Ştefan Someşan ellen, törvénytelen iskolaalapítás vádjával. Tavaly a vádiratot visszaküldte a DNA-nak a törvényszék, az iskolát is felszámolták időközben, míg végül 2018 őszén miniszteri jóváhagyással újra megalapították.

Tamási Zsolt elmondta: folytatni kívánja az elkezdett munkát, erre pedig konkrét tervei is vannak. „Visszaépíteni mindent, ami megakadt, tehát mi már elkezdtük ebben az évben újra felvenni a testvériskola kapcsolatokat, újra kialakítani azokat a támogatási köröket, amelyek lehetővé teszik az iskola felszerelésének a bővítését, tovább szeretnénk bővíteni azokat a szakköröket, amelyek már elkezdődtek, amelyeknek egy részét már újraindítottuk és a többieket tervezzük újraindítani. Szeretnénk a közösség életébe sokkal inkább jelen lenni, megmutatni azt, hogy milyen értékeket képviselnek a diákjaink” – magyarázta az igazgató.

Az ütemterv szerint január 15. és február elseje között lehet jelentkezni a versenyvizsgára, a szóbelit és írásbelit, illetve az állásinterjút pedig február 15–22. között tartják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?