Vadásztak a törvénytelen petárdaárusokra a háromszéki rendőrök

Több mint 50 kilogramm illegálisan forgalmazott petárdát kobozott el a háromszéki rendőrség. Az év végi ünnepek idején lezajlott ellenőrző akciók során 160 esetben razziáztak a rendőrök, számolt be kedden Nicoleta Tolvaj Marin.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, a novembertől január első napjaiig tartó akció során főként a bevásárlóközpontok és piacok környékén vadásztak a törvénytelen petárdaárusokra. Bár évek óta büntetendő a petárdák forgalmazása, birtoklása és használata, az év végi ünnepek környékén egyesek még mindig próbálkoznak ezek árusításával.

Az elmúlt időszakban 17 esetben indítottak bűnvádi eljárást törvénytelen pirotechnikai eszközökkel való kereskedés és használat vádjával, és összesen 51,6 kilogramm petárdát koboztak el az érintettektől. A vádlottak három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztést vagy pénzbírságot kockáztattak.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: ebben az idényben nem jelentettek egyetlen esetet se, amelynek során valaki petárdahasználat közben megsérült volna.

(Címlapi illusztráció forrása: adevarul.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?