Amnesztiát és közkegyelmet szorgalmaz a kormányfőtitkár is

Bizonyos időközönként szükség van közkegyelemre, amnesztiára, "az utóbbi időben elkövetett számtalan visszaélés" jóvátétele érdekében hozott intézkedésekre - véli Toni Greblă.

A kormányfőtitkár rámutatott, az amnesztiáról és közkegyelemről szóló sürgősségi rendeletet elfogadása politikai döntés, amelyet a koalícióban hoznak meg. "Én csak annyit mondhatok, hogy technikai szempontból bizonyos időközönként szükség van közkegyelemre, amnesztiára" - nyomatékosította, hozzátéve, mindenképpen meg kell találni a módját annak, hogy helyrehozzák azokat az igazságtalanságokat, amelyeket az igazságszolgáltatás terén az utóbbi időben elkövetett visszaélések idéztek elő.

"Az igazságszolgáltatási rendszer vezetői nem hajlandók elismerni, hogy voltak visszaélések, túlkapások, nem akarnak jogi intézkedéseket javasolni az elkövetett hibák kijavítása érdekében" - fogalmazott a kormányfőtitkár, hozzátéve, az ilyen intézkedések elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy minden illetékes intézményen, ügyészségeken, bíróságokon belül "lecsillapodjanak a dolgok". "Így tiszta úton mehetnénk tovább, megbízva az igazságszolgáltatásban" - nyomatékosította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?