Nagyváradiak figyelmébe: erre figyeljen szilveszter éjszaka

December 31-én véget ér a nagyváradi karácsonyi vásár, a Szent László (ma Unirii) tér könyékén szilveszter éjszakáján forgalomkorlátozásra kell számítani.

A főtéri színpadon 23 órától koncertezik majd az olaszországi Alessia & Fracassoni, éjfélkor pedig tűzijátékkal búcsúztatják az évet.

A forgalomkorlátozás 23 órától 1 óráig tart majd a városközpont környékén, konkrétan az Ady Endre és Szilágyi Dezső (ma Moscovei) utcán, a Bémer (ma Ferdinand) téren, a Rimanóczy Kálmán (ma Iosif Vulcan) utcában, az Ezredévi emléktéren (ma Libertății), a Körös (ma T. Vladimirescu) és a Dudek (ma Duiliu Zamfirescu) utcában, a Nagyvásár térnél (ma 1 Decembrie park), a Kossuth (ma Independenței), a Teleki (ma Primăriei), a Zárda (ma Mihai Viteazul), a Kapucinus (ma Traian Moșoiu) és a Kert (ma Avram Iancu) utcában, valamint a Szent László (ma Unirii) téren.

Innen biztonságos a tűzijátékot nézni

Idén újdonságnak számít, hogy öt helyről, és nemcsak a talajszintről, hanem a Szent László templom közelében lévő emelvényekről is lövik fel majd a tűzijátékokat, ezért arra kérik a közönséget, hogy ne a Szent László hídról kövessék figyelemmel a látványosságot, mert megtörténhet, hogy szikrákat sodor a szél a hídra.

A váradi önkormányzat sajtószolgálata a mellékelt képen zölddel jelölte a tűzijáték megnézésre ajánlott helyeket, a csillagok a tűzijátékok fellövésének helyét jelzik, a piros kereszt a közönségnek nem ajánlott, a piros vonal pedig a közönség előtt elzárt helyeket jelzi.

Kimaradt?