Huszonöt euróért vert agyon egy francia hajléktalant egy 16 éves román tini Olaszországban

„Csak a pénze kellett, nem akartam megölni” – magyarázkodott az olasz rendőröknek az a 16 éves román fiú, akit azzal vádolnak, hogy szerdán megölt Palermo utcáin egy hajléktalan francia férfit.

Az 57 éves Aid Abdellah a szcíliai városban található Piazza Ungheria (Magyarország tér – szerk. megj.) környékén békésen tengette mindennapjait, ám egy romániai fiú fejébe vette, hogy ellopja a pénzét.

A rablás sajnálatos módon gyilkossággá fajult, miután a fiú többször is fejbe vágta egy bottal a mindenki által csak Aldoként ismert hajléktalant. Ezt követően elvette minden pénzért - 25 eurót - és a mobiltelefonját. 

A gyilkosságra csak másnap reggel derült fény, amikor egy közeli vendéglő alkalmazottja, aki rendszeresen reggelit szokott vinni Aldónak, rátaláált a szétvert fejű férfira. Riasztotta a rendőröket, akik a biztonsági kamerák felvételei és egy másik hajléktalan vallomása alapján azonosították a tettest.

A 16 éves romániai fiút a város Ballaro nevű negyedében találták meg egy lakásban, hol együtt élt testvérével. Elismerte, hogy megütötte a francia hajléktalant, de váltig azt állította, hogy nem állt szándékában megölni őt. „A pénzét akartam csak elvenni, azért ütöttem meg. Nem akartam megölni” – mondta az olasz ügyészeknek. 

A fiút a Malaspina börtönbe szállították.

Kimaradt?