Tíz lejért vert agyon egy férfit egy 16 éves suhanc

Ijesztő kegyetlenséggel vert meg egy 56 éves férfit egy 16 és egy 13 éves fiú tíz lejért. Az áldozat belehalt a sérüléseibe. Az idősebbik fiút letartóztatták.

A bűncselekmény még októberben történt a Iaşi megyei Vâlcele nevű faluban, de a suhancok kegyetlenségéről készült felvételek csütörtökön kerültek ki a sajtóba. Ezeket egy helyi kocsma térfigyelő kamerája rögzítette. Az alábbi videót csak erős idegezetűeknek ajánljuk.

A felvételeken látszik, amint a 16 éves Ştefan Popa odamegy a békésen iszogató, enyhén ittas férfihez, és minden figyelmeztetés nélkül, a szadizmussal határos módon ütlegelni, rugdosni kezdi. Az agresszióban egy rövid ideig részt vett a 13 éves fiú is. Utóbbi vette el az ügyészek szerint az áldozattól a 10 lejt, amit utólag elosztott a barátjával.

Az 56 éves férfi már akkor megsérülhetett, de saját lábán haza tudott menni, miután a támadói távoztak a kocsmából. Ám a 16 éves suhanc hirtelen ismét felbukkant az udvarán, és ezúttal eszméletlenre verte – számolta be az adevarul.ro-nak Mihaela Apostol törvényszéki ügyész. Az áldozat kómában volt, amikor a szomszédok által riasztott mentősök kórházba vitték. Egy hónapra rá belehalt a sérüléseibe.

Ştefan Popa előzetes letartóztatását december 18-án rendelte el a bíróság. Akkor már házi őrizetben volt egy másik rablásért.

 

Kimaradt?