Van pénz év végéig a Maros megyei gyermekvédelemre

Az állami költségvetés-kiigazítás keretében Maros megye 5 millió lejt kapott a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság működési költségeinek fedezésére. Ebből az összegből 2.857.000 lejt a bérköltségekre fordít az igazgatóság, 2.143.000 lejt pedig a szükséges javak és szolgáltatások fedezetére – közölte a Maros Megyei Tanács sajtóirodája.

Szintén a kormány tartalékalapjából további 2,2 millió lejt kapott Maros megye, amelyet a Marosvásárhely-Sóvárad és Hargita megye határa közötti 135-ös megyei egy szakaszának kiszélesítésére fordít a megyei önkormányzat, erről a mai tanácsülés keretében született döntés.

A költségvetés-kiegészítés keretében a Maros Megyei Klinikai Kórház 588 ezer lejt kapott, amelyből egy endoszkóp készüléket és egy műtőasztalt vásárolnak a nőgyógyászati klinika részére.

A Maros Megyei Múzeum 372 ezer lej kiegészítést kapott a Természettudományi Múzeum felújítására vonatkozó projekt költségeinek fedezetére, valamint 732 ezer lejt javításokra és a Kultúrpalota keretében kialakítandó turisztikai információs iroda munkálataira.

A Maros Megyei Közpénzügyi Hatóság 7.221.021,85 lejjel növelte a helyi költségvetések kiegyenlítéséhez szükséges alapot decemberben. Ennek következtében a megyei tanácsosok a helyi önkormányzatok költségvetésének kiegészítéséről döntöttek a mai tanácsülésen. A polgármesteri hivatalok 46 000 lej és 212 000 lej közötti pénzösszeget kaptak, amelyet a működési/beruházási költségeknél felhalmozott tartozásaik törlesztésére, a helyi fejlesztési programok finanszírozására és a helyi társfinanszírozást igénylő infrastrukturális projektekre fordíthatnak.

Decembertől van megyemenedzsere a Maros Megye Tanácsnak Szász Zoltán-Tibor személyében. A megyemenedzser feladatkörei közé tartozik a Maros Megyei Tanács szakapparátusának és az alárendelt intézmények koordinálása, de ő tölti be a fő hitelutalványozó funkciót is. 

Kimaradt?