Tizennégy emeletes tömbházról vetette le magát egy 15 éves fiú

Tragédiába torkollott egy feltünési viszketegségben szenvedő 15 éves ukrán fiú akciója, aki édesanyja és barátai szeme láttára vetette le magát egy 14 emeletes tömbház tetejéről.

A tinédzser házilag készített ejtőernyője nem nyílt ki, a helyszínen szörnyethalt. Az eset a kelet-ukrajnai, 300 ezer lakos számláló Makejevka városában történt.

 

Bogdan Firszov fejébe vette, hogy leugrik a település egyik legmagasabb épületéről házilag készített ejtőernyőjével, amit az épület lábánál álló édesanyja felvesz, majd a felvételt feltöltik az internetre. A felvételek alapján sok felnőtt nézte végig a tragédiába torkollott próbálkozást, és senki sem tett kísérletet arra, hogy leállítsa, lebeszélje a fiút.

A 40 méter magas épület tetejéről való elrúgaszkodás után a tinédzser pillanatok alatt a földhöz csapódott, ugyanis az ejtőernyője nem nyílt ki. A tragádia után az anya sokkos állapotba került, órákkal később se tudtál elvonszolni a baleset helyszínéről, bár fia tetemét már rég elszállították a hatóságok. 

Az esetről tudósító Fakti című helyi lap szerint épületnek legalább 70 méter magasnak kellett volna lennie ahhoz, hogy az ejtőernyőnek legyen elég „kibontakozási ideje”.

Kimaradt?