Egyelőre csak csúszásgátlóval szórják az utakat Aradon

FRISSÍTVE: A péntek késtő délutántól tartó havazás miatt a hókotrással megbízott vállalat este héttől megkezdte az utak tisztítását – közölte éjfélkor küldött sajtóközleményében a városháza.

Aradon a dévai Salubritatea Rt. felelős a hóelkatakrításért, és egyelőre hét speciális járművet vetett be, amelyek kezdetben a főbb útvonalakon, a városba bevezető utakon, a hidakon, felüljárókon és buszmegállókban szórták a csúszásgátló anyagot (a tájékkoztatás szerint este tizenegyig mintegy 150 tonnát). Később a mellékutcákat is tisztították.

Ha a hóréteg meghaladja at öt centiméter vastagságot, a hókotrókat bevetik. A hatóságok idejében mozgósították a felelősöket, nehogy előforduljon az ideihez hasonló eset, amikor a február végi kiadós havazás megbénította a közlekedést a megyeszékhelyen. A gépjárművezetőket arra kérik, hogy téli gumival felszerelt autókkal induljanak útnak, és elővigyázatosan vezessenek.

FRISSÍTÉS: Az Arad Megyei Tanács sajtóosztálya vezetője, Andrei Andó tájékoztatása szerint 48 órára lezárták a forgalom elől a DJ 708 B jelzésű megyei utat Marosszlatina (Slatina de Mureș) és Madarsák (Mădrigești) között a hóhelyzet miatt. A megye északkeleti csücskében található útszakasz kivételével mindenütt járhatók az utak, ha télies viszonyok közepette is. Megyeszerte 31 hókotró járműt vetettek be, amelyek a kiadós havazás miatt szüntelen végzik a dolgukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?